Hoverboard

Што е тоа Hoverboard?


Зборот hoverboard прв пат се споменува во СФ фимот во иднината. Тое е летачка даска од иднината која ја вози главниот лик во филмот. Е па, иднината стигна, но не баш летачка но доволно интересна и забавна. Денешните  hoverboard-ови се на две тркала, но без обзир на тоа тие пружаат фантастично чуство на лебдење.Батеријата со голема моќ служи за напојување на hoverboard – от со едно полнење може да се поминат о до  30 километри со брзина од околу 15km/h.  Со движење на стапалата на напред и на назад се сктивира жироскоп кој го движи hoverboard – от во посакуваната насока.

Premium квалиетот на ховербордот од нашата понуда ја гарантираат познати брендови чии компоненти и ги содржува. SAMSUNG ќелиите на батеријата ги иницираат силните мотори со кои управува матичната плоча. Високо квалитетните алуминиумски легури обезбедуваат сигурност и цврстина на секој од нашите ховербордови!